Homeless/Hjemløs

homeless_CD

Homeless/Hjemløs

af Mads Toghøj

Vi har faktisk rigtigt mange ting herhjemme i Danmark, som vi bare tager for givet. Vi har tag over hovedet, varme i radiatoren, mad i køleskabet og fryseren er fyldt op, nyt rent tøj, vi har både TV, computer og telefoner. De fleste af os har råd til at tage på ferie minimum 1 gang om året. De fleste af os har bil, nogen har endda to. Vigtigst af alt, vi har alle sammen et rart, varmt og trykt hjem, hvor vi kan sige – Det er mit! Her har jeg det godt! Mit hjem er mit slot.

Men alt dette er der også rigtig mange der ikke har. De ved ikke, hvor de skal sove i morgen, om de bliver mætte og de kan holde varmen natten igennem, hvornår de kan få det næste bad eller måltid. De lever fra dag til dag og flakker rundt for vinden på kanten af tilværelsen. Nogle måske med misbrugs problemer, mange er ensomme sjæle uden et hjem, uden et håb og uden et mål at styre imod… Denne sang er til dem. De hjemløse….

Sangen er lavet i samarbejde med min 9 årige søn Travis, han kom på melodien og jeg skrev både den danske og engelske tekst.

Med stor hjælp fra Svendborg Rocks har vi lavet en indspilning af vores sang ”Homeless”, både på engelsk og på dansk og med hjælp fra gode nordjyske kræfter, Jens Varmløse, Rasmus Boje-Nielsen og Klaus Thrane og ikke mindst Nordjyske Strygere, der alle gør et kanon flot stykke arbejde på singlen ”Homeless/Hjemløs”. Der var release mandag den 4. maj i forbindelse med starten på ”Homeless touren 2015”. Det blev til i alt 5 koncerter i hele landet, der sammenbragt med entre og salg af singlen indbragte 33.338 kr. Alle entre indtægter samt overskud fra salg af Singlen Homeless kom til at gå til et af LAND’s (De hjemløses landsorganisation). Man valgte at støtte SAND´s projekt ”Vores rum” med de penge, der blev tjent på touren. Ved køb af cd’en går pengene stadig ubeskåret til ”Vores rum”

”Vores rum er et ønske om at bygge et sted for hjemløse og deres børn. Hvor de kan mødes under hjemlige og hyggelige rammer og forhold. Nøgleordene er tryghed, frihed og værdighed.”

Jeg kalder min musik ”Musik fra hjertet”, og jeg har lagt rigtigt meget hjerteblod i dette projekt, og jeg håber, du vil støtte op omkring dette projekt, så vi kan sætte fokus på det hjemløse problem, vi har i Danmark og hjælpe nogle af dem, der virkeligt har brug for det.